Galeria Multimèdia

Webcams 

Blogs en video

La nostra història ha deixat petjades al llarg de la província de Castelló en forma de jaciments arqueològics molt especials, descobreix-los en una ruta rupestre molt interessant!

 

Les pintures rupestres de Castelló formen part del conjunt d'art rupestre de l'arc mediterrani de la Península Ibèrica, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Volem donar-te tota la informació que necessites per a preparar una o diverses escapades amb les quals conéixer en persona aquests tresors de la història. Prepara't!

Comencem la nostra ruta a Tírig per a visitar el Museu de la Valltorta, un lloc des del qual aprendre-ho tot de les pintures en coves i abrics del Barranc de la Valltorta, verdadera meca de l'art rupestre que has d'incloure necessàriament si la mescla de naturalesa i història t'atrau per a una escapada. És increïble la quantitat de jaciments que s'han trobat en aquesta zona!

Allí descobriràs que s'inclouen localitzacions no sols de Tírig, sinó també dels municipis de les Coves de Vinromà, Albocàsser o Ares del Maestrat. Has de saber que algunes de les rutes que porten a aquests enclavaments són de dificultat mitjana o alta. Informa-te’n abans d'emprendre la teua visita a aquestes pintures rupestres a Castelló!

Vilafamés, un dels pobles més bonics d'Espanya, atresora un abric amb pintures rupestres molt prop del seu preciós castell, la visita pot remuntar-se molt en els segles! Descobriràs en l’Abric del Castell pintures esquemàtiques de l'Edat del Bronze.

A la Pobla de Benifassà es troba la Cova dels Rossegadors, amb escenes de caça i representacions tant d'animals com d'éssers humans, una visita realment recomanable! Un altre municipi amb pintures rupestres a Castelló és la monumental Morella, que a la seua masia de Morella la Vella, a poca distància del municipi, conserva representacions esquemàtiques i de nou escenes de caça en un abric que es pot visitar.

Les pintures rupestres de Castelló continuen amb la Cova d’en Porquets a Catí, i encara que són de les més senzilles, no perden en absolut valor ni atractiu. Pot ser un gran pla per a una escapada! A Borriol el reclam serà la Cova l’Albaroc, on veuràs la mítica figura del Guerrer o Bruixot.

Per a acabar, t'animem a visitar pintures rupestres de Castelló a la Vall d'Uixó i les seues Coves de Sant Josep, on a més de navegar entre estalactites i estalagmites podràs veure pintures rupestres, i la fantàstica Cova de l'Aranya a Bicorp, on meravellar-te amb l'escena d'art rupestre de la recol·lecció de la mel entre altres temàtiques. No et perdes aquest inoblidable viatge en el temps a través de les pintures rupestres de Castelló!