Fer rutes de senderisme és una activitat genial per a ensenyar als més xicotets el valor dels nostres paisatges i el plaer de l'activitat a l'aire lliure. Descobreix unes quantes rutes perfectes per a recórrer amb xiquets!

 

Les rutes de senderisme a la Comunitat Valenciana et permeten descobrir espais naturals preciosos, amb muntanyes, arbres monumentals, rius i piscines naturales… A més de preciosos pobles a l'interior i a la vora de la mar!

Incloure als xiquets en aquests plans és un plaer, i a més pot fomentar en ells l'afició per l'activitat a l'aire lliure i el respecte al medi ambient. T'ajudem a trobar rutes familiars adaptades per a xiquets per a la teua pròxima excursió!

 

Rutes per a fer en família a Castelló

Algunes de les millors rutes familiars a la Comunitat Valenciana estan a Castelló, és impossible esmentar-les totes! Com a exemple, vos proposem calçar-vos les botes en família i acudir a descobrir el Castell d'Aín, una bonica localitat al Parc Natural de la Serra d’Espadàn. Vos encantarà caminar tots junts entre sureres.

Una altra opció molt atractiva és visitar el Parc Natural del Desert de les Palmes i fer una ruta circular que comença a l'Ermita de les Santes al municipi de Cabanes. Podràs portar-te un pícnic, ja que compta amb àrea recreativa, un pla perfecte!

També pot ser una gran idea acostar-te a Vila-real a conéixer de prop el riu Millars i una ruta botànica tan senzilla de recórrer com plena d'encant. Podreu veure de prop el pont medieval de Santa Quitèria i una fantàstica col·lecció de plantes i arbres.

 

Rutes per a fer en família a València

Si busques algunes grans rutes per a fer amb xiquets a la província de València tindràs on triar, i te’n mostrarem tres amb paisatges molt diferents i plenes d'interés, encara que la llista és interminable!

La Ruta dels Molins a Alborache és perfecta per a recórrer-la en família i menjar-se l’entrepà sota l'ombra dels arbres. Seguiràs el curs del riu Buñol i la pots gaudir fins i tot amb algun xiquet molt xicotet, ja que és accessible. Els carrets i les cadires de rodes no són un impediment!

La nostra segona ruta familiar de senderisme a València és la de Els Tolls de Quesa, en la qual podreu gaudir d'un antic molí, una cascada i bonica vegetació en un recorregut fàcil d'uns 3 km.

Finalment, et proposem la ruta de la  Vuelta de la Hoz de Jérica, genial per a veure de prop amb xiquets els meandres del riu Palància, i que compta amb zona de jocs infantils i és fàcil de recórrer gràcies al passeig que acompanya el riu.

 

Rutes per a fer en família a Alacant

Entre les abundants rutes senderistes per a fer amb xiquets que existeixen a Alacant n’hem triat tres, però t'aconsellem descobrir moltes més! Comencem a l'Alfàs del Pi, recorrent la ruta accessible i inclusiva al Far de l’Albir, amb penya-segats, coves, antigues mines i un preciós far al final. 

Continuem viatjant a Elx per a conéixer el Paratge Natural del Clot de Galvany, on els més xicotets podran conéixer aus aquàtiques en el seu entorn natural i recuperar forces al gran berenador que els espera al final.

Finalment, encara que les rutes familiars de la Comunitat Valenciana són quasi infinites, et recomanarem conéixer la Llacuna Salada al Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevieja. Aquesta ruta inclusiva i accessible es pot gaudir encara més si concertes una visita guiada. Sorprén-te amb el paisatge i la biodiversitat!

Imatges
rutes comunitat valenciana,
rutes familiars comunitat valenciana,
rutes per a fer en familia valencia,
rutes en familia alacant