Galeria Multimèdia

Descobreix un conjunt de piscines naturals envoltades de muntanyes, perfectes per a desconnectar de la rutina.

Al terme municipal de Quesa, a uns 7 quilòmetres de la localitat, ens trobem amb els tolls de Quesa. Es tracta d'un paratge natural on banyar-se, gaudir de l'entorn i passar un dia agradable envoltat de muntanyes i senderes. Forma part de La Canal de Navarrés.

El més característic dels tolls de Quesa són les seues 4 piscines naturals, excavades per l'aigua al llit del riu Gran: tenim el Toll de l'Horteta, el de les Fonts, la Banyera i el Toll del Doll de Corbera. Aquest últim té una espectacular cascada d'aigua que no pots deixar de visitar.

La vegetació que envolta aquestes piscines naturals és mediterrània, de pins i bosc baix. La zona s'ha adaptat per als visitants i ofereix molts serveis a les famílies: aparcaments, zona accessible per a minusvàlids, fonts, zones de pícnic, zona de jocs infantils, lavabos i via ferrata.

Si et preguntes com arribar-hi, pots anar-hi a peu per una ruta lineal i fàcil des de Quesa, travessant el barranc del riu i seguint el seu curs. Amb cotxe l'opció més senzilla és aparcar a l'Àrea Recreativa dels Tolls, on hi ha espais amb ombra, font, taules i lavabos.

Quesa forma part de la Xarxa Natura 2000, una xarxa europea destinada a garantir la conservació de la biodiversitat. Per a protegir l'entorn i cuidar el seu manteniment es cobra 1€ per persona i 2€ per vehicle durant l'època de major afluència de visitants. Et convidem a aprofitar el bon temps i visitar els tolls de Quesa, especialment a l'estiu; capbussar-te en les seues aigües és una experiència que t'ompli de pau i tranquil·litat.

Més informació
TIPUS

Paratges