Galeria Multimèdia

Coneix l'obra de José Segrelles a la casa-museu del seu poble natal.

La Casa-Museu José Segrelles ses troba a Albaida, la seua localitat natal, concretament a la plaça que porta el seu nom. Segrelles va construir el que després seria aquesta casa-museu quan va tornar a Albaida després d'una temporada a Barcelona i Nova York. En aquest lloc va passar les últimes dècades de la seua vida, fins a la seua mort en 1969.

Hui la Casa-Museu José Segrelles és de visita imprescindible si et preguntes què veure a Albaida. Aquest edifici guarda la col·lecció antològica més important de l'artista, amb una gran quantitat d'originals que ens permeten fer un recorregut per la seua trajectòria. Hi podràs veure des dels seus primers retrats familiars fins al seu oli pòstum, 'El Pentecostés', obra mestra dels seus temes místics.

També s'hi poden apreciar les il·lustracions que va realitzar per a 'La Divina Comedia' de Dante, les novel·les de Blasco Ibáñez i els contes de 'Les Mil i Una Nits'. La seua faceta d'il·lustrador està àmpliament representada al museu. També s'hi exposen fantasies de Segrelles sobre l'anatomia humana i temes siderals que li van interessar en la seua última etapa.

José Segrelles va ser un pintor, cartellista i il·lustrador avançat al seu temps. El seu estil personal, que beu de l'orientalisme, el realisme i la ciència-ficció, continua seduint als apassionats de l'art hui dia. Visita aquest museu que homenatja la seua figura i submergeix-te en el seu món particular. Et conquistarà.