Buñol
Buñol
Buñol
Cueva del Turche 1
valencia
buñol
Cueva del Turche 2
buñol, valencia
tomatina
valencia
Buñol 1
Buñol 2
Buñol 3
Buñol 4
Buñol auditori
Nucli urbà de Buñol
Iglesia Parroquial de San Pedro Apóstol
Buñol

Blogs en video


Buñol és un lloc ple d'història, on les tradicions continuen més vives que mai i la cultura i les festes populars són tot un referent nacional i internacional. Vols que descobrim més sobre aquesta meravellosa destinació? Acompanya'ns!

Què veure en Buñol

Conéixer Buñol comença per endinsar-se en la seua història recorrent els seus carrers i perdent-te pel seu centre històric. On podem arribar? Un dels llocs més emblemàtics és el Castell de Buñol. Aquesta fortalesa es troba en el centre de la població i és considerada com una de les millor conservades de la Comunitat Valenciana.

Al Castell de Buñol, a més, podràs trobar la Col·lecció Arqueològica de la localitat, amb restes representatives de tres períodes històrics: el Paleolític, el Neolític i l'Època de Ferro i Bronze, a part de vestigis de la cultura ibèrica i romana a Buñol. És un viatge en el temps a través del qual ho aprendràs tot sobre la història d'aquesta zona de la Comunitat Valenciana. Així mateix, en la Col·lecció Etnològica, en l'antiga Església del Salvador, podràs visitar l'exposició sobre les labors agrícoles tradicionals i el parament domèstic dels últims segles. 

El patrimoni de Buñol no s'entendria sense els seus importants edificis industrials, com el Molino de Galán. Aquest edifici és un dels símbols de la indústria paperera de la localitat i, hui dia, s'ha rehabilitat per a oferir diferents usos a la població. Ací trobem la biblioteca, una sala d'exposicions i el Museu de la Tomatina. Un punt de trobada per a repassar part de la cultura i de les tradicions d'aquesta meravellosa destinació.

Hem dit que Buñol també és naturalesa i n’és una prova la Cueva Turche. Un racó on es respira pau i tranquil·litat mentre gaudeixes d'un conjunt paisatgístic de gran bellesa. El seu llac i la seua cascada són un lloc màgic per a fer un pícnic en família i poder desconnectar de la rutina. 

Si t'agraden les activitats i vols calçar-te unes esportives, prepara't per a endinsar-te a l'interior de Buñol i descobrir un magnífic lloc on practicar senderisme i contemplar la bellesa de la naturalesa. Perd-te en l'Hoya de Buñol i recorre la comarca a través de la ruta de l'aigua. Deixa't sorprendre pel seu entorn i viu una experiència inoblidable.

I sí, Buñol és conegut internacionalment per les seues festes, sobretot, per la Tomatina. Aquesta festa, declarada Festa d'Interés Turístic Internacional, se celebra l'últim dimecres d'agost i els seus carrers, els seus veïns i els turistes es tinyen de roig. Cada any, des de tots els racons del planeta, venen turistes exclusivament a celebrar aquesta curiosa tradició on les tomaques són les grans protagonistes. Una gran batalla en la qual no es perd el somriure, la il·lusió ni les ganes de passar un dia de grans records.

Buñol és tot el que pugues imaginar, només has d'acostar-te a aquest racó de la Comunitat Valenciana i gaudir al màxim de tota la seua oferta cultural i paisatgística. 

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Cases rurals
Compres
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Rutes
Zones d'interior

Propostes de viatge

Publicacions