Galeria Multimèdia

No saps què fer a Buñol? Tens una visita obligada. El Castell de Buñol és un dels millors conservats de la Comunitat Valenciana.

Visitar Buñol significa conéixer una localitat plena d'història, amb un centre històric ben conservat i tradicions tan populars com la famosa Tomatina. Si fas un passeig pel centre pot ser que et trobes amb el Castell de Buñol, una construcció que t'animem a visitar.

El Castell de Buñol és una fortalesa medieval l'origen de la qual data dels segles XI-XII i que va ser remodelada en el segle XV, després de la conquesta cristiana. Una de les particularitats d'aquest castell és que ha arribat en un molt bon estat de conservació fins als nostres dies, tant que és dels pocs d'Espanya que té habitatges al seu interior i estan actualment habitats.

A través d'un pont amb unes magnífiques vistes de la ciutat podem accedir al recinte inferior, on trobem els elements més representatius del castell: la Torre Major, el Museu Arqueològic, el Museu Etnogràfic, el Palau Gòtic o l'antiga Església del Salvador.

A la part baixa, la Torre Sud dona accés al barri del Castell, un encreuament de carrers estrets d'origen musulmà i placetes amb encant de parets emblanquinades. Al lluny pareix com si aquest conjunt de cases i carrers sostingueren el castell amb les seues mans.

Existeix la possibilitat de visitar el Castell de Buñol de la mà d'un guia especialista en història i arqueologia local, que et mostrarà al detall el castell amb les seues torres. Siga amb guia o sense guia, no deixes de visitar aquesta fortalesa amb segles d'història i un estat excel·lent de conservació.