Galeria Multimèdia

Aquesta ruta de Bunyol a Xàtiva és perfecta per a aquells que volen descobrir els encants de l'interior de la província. Recorre els pobles de La Canal de Navarrés i acaba a La Costera.

La ruta comença a Buñol: eixim amb cotxe del municipi per la CV-425 i ens dirigim a la cova del Turche, un racó natural bell i tranquil amb una cascada que cau sobre un gorg. Aquesta ruta està molt lligada a l'aigua; prop de Buñol trobem tolles de rius, albuferes, embassaments, brolladors i fonts.

Les zones d'interior que es recorren en aquesta ruta estan, en molts casos, menys manipulades per l'acció humana. Uns exemples són el Massís de Caroig y la mola de Cortes de Pallás. El Castell de Montesa és una altra de les parades que ens serveix per a aprendre història i imaginar com seria la vida fa 6 segles. Anirem encara més lluny en el temps fins a arribar a la Cova de l'Aranya, que contenen pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat. I ens desplaçarem encara una mica més arrere fins a contemplar petjades de dinosaure. Aquesta ruta no es pot realitzar completament a peu; es tracta d'anar amb el teu cotxe fent parades i descobrint racons de la Comunitat tant sorprenents com acollidors.

En eixir de la Hoya de Buñol arribem a La Canal de Navarrés, que ens ofereix racons tan bonics com el Salt de Millars, tota la zona del Gorg de Xúquer o els gorgs dels Tolls. A l'estiu pots banyar-te en alguns d'aquests llocs (abans informa't sempre de si està permés) i refrescar-te de les altes temperatures.

La ruta acaba a la comarca de La Costera, on podrem veure el Castell de Montesa i el Castell de Xàtiva, una parada final que t'assegurem que val la pena.

#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
De Buñol a Xàtiva, passant per Alboraig, Macastre, Dosaigües, Millares, Bicorp, Quesa, Navarrés, Bolbaite, Chella, Anna, Enguera, Montesa i Canals.
Mapa
Mapa de la ruta