La Casa de Cultura i Joventut és un edifici que data de l'any 1928. En un primer moment va ser convent de la Congregació Religiosa de les Carmelites Descalces,Procedents de Lloret de Mar (Girona), on es van instal·lar després de la seua expulsió de Mèxic per la revolució de l'any 1916,fins que l'any 1984 és adquirit per l'Ajuntament de Manises paer la fi actual.


Edifici de dues plantes d'estil neogòtic que compta amb un interessant claustre, amb suports de taulellets de l'època, i una molt ben proporcionada capella amb volta d'arcs ogivals, hui en dia dedicada a auditori i sala de conferències.


En l'actualitat este edifici és la seu central de la Fundació Municipal de Cultura i Joventut, organisme autònom de l'Ajuntament de Manises, que gestiona la Casa de Cultura, l'Auditori Germanies, les biblioteques públiques municipals, el Centre d'Informació Juvenil i la Ràdio Municipal de Manises.


En l'exterior i envoltant-la trobem el Jardí El Boscany, jardí que destaca per la decoració del seu tancament. S'hi han col·locat una sèrie de panells ceràmics representatius de jocs infantils. Estes decoracions són obra del taller maniser Gimeno Rios i van ser realitzades en 2003.Els murals són reproducció dels ja desapareguts i que antigament podien veure's en la plaça d'Espanya de Manises. En ells s'escenifiquen escenes de jocs tradicionals valencians, temàtica d'acord amb el caràcter lúdic del lloc. Entre els jocs que es representen apareixen el canut, el joc del burro, la pilota a llargues, el pet i tou, la ratlla furtada, pelant panolles…