Galeria Multimèdia

Fa més de 800 anys es va erigir el Castell d'Elda, i segueix en peus perquè puguem admirar-lo i visitar-lo.

El Castell-Palau d'Elda és una fortificació que es troba en un xicotet turó al costat del riu Vinalopó, i va ser construït entre els segles XII i XIII pels almohades. Ocupa un recinte poligonal de 2.700 m² amb 10 torres quadrades, i és un dels monuments que millor reflecteix les transformacions històriques i els canvis que ha viscut la comunitat agrícola de la vall del Vinalopó Mitjà. Amb el pas del temps s'ha convertit en una gran ciutat amb una potent indústria i turisme, capital de la seua comarca.

Aquest castell va ser alcàsser islàmic, castell senyorial i palau comtal. Mostra d'arquitectures musulmanes i feudals cristianes, d'eixa època s'han recuperat objectes ceràmics, de vidre i de metall. A principis del segle XVIII, amb la marxa dels seus últims habitants, els Coloma, el castell comença a deteriorar-se de manera marcada; en el segle XIX va ser parcialment derrocat i abandonat.

Ara s'està treballant en la recuperació d'aquest espectacular castell, que ha atret investigadors i professionals de tot el país. Una vegada finalitzat el procés de restauració, podrem acostar-nos a conéixer el Castell d'Elda i meravellar-nos amb la seua extensió i la seua ubicació, amb grans vistes. A més, no oblidem que ha sigut declarat Bé d'Interés Cultural.

Elda és una ciutat de la província d'Alacant amb molt a veure. T'animem a visitar, a més, el seu jaciment arqueològic, els seus diversos museus (Arqueològic, del Calçat), l'Església de Santa Anna o l'Ermita de Sant Antoni.