Galeria Multimèdia

Si t'apassionen les arts escèniques no et perdes el Teatre Castelar d'Elda, un edifici amb més d'un segle d'història que continua dinamitzant l'oferta cultural de la localitat.

El Teatre Castelar d'Elda és un edifici amb molta història; un teatre de valor patrimonial i cultural que ofereix opcions d'oci molt variades als i les eldencs.

Aquest teatre va començar a edificar-se en 1902, promogut per la Societat Artística-Recreativa La Eldense, però la seua inauguració no va arribar fins a setembre de 1904. Amb el pas del temps ha patit diverses reformes; la primera d'elles va ser en 1921, en la qual es van afegir llotges, platees i l'actual amfiteatre, creant així un teatre molt més elegant i còmode.

Amb l'arribada del cinema sonor en la dècada dels 30, les projeccions cinematogràfiques van prendre protagonisme davant de la sarsuela o el teatre i, en els anys 50, es va vendre a una societat particular que va seguir avant amb la programació. S'oferien espectacles artístics de la mà de l'Ajuntament, que llogava l'espai.

El Teatre Castelar d'Elda es va tancar a mitjan 90 per problemes en la instal·lació elèctrica; va passar a ser de propietat municipal i es va rehabilitar per a tornar a l'activitat en 1999. Des d'aleshores, les seues portes han estat obertes de manera ininterrompuda per a albergar tot tipus d'obres i compartir la passió pel teatre entre els seus visitants.

Com a curiositat, durant l'última restauració es va descobrir sota l'escenari, a la zona de calderes, un túnel que va pertànyer a un refugi antiaeri de la Guerra Civil. No et perdes el Teatre Castelar; consulta la seua programació i ves a gaudir del teu espectacle favorit.