Multimèdia Gallery 

Descobreix un temple religiós originari del segle XVI a Elda que guarda moltes històries que contar-nos. Visita l'Església de Santa Anna.

L'Església de Santa Ana d'Elda és el temple més antic de la ciutat, encara que la construcció que coneixem hui no és l'original. L'edifici anterior va ser construït en 1528 sobre les restes d'una mesquita; de planta quadrada, amb el temps se li van afegir capelles amb retaules.

Per desgràcia, aquella església es va destruir per complet en 1936, i després de la fi de la Guerra Civil es va reconstruir amb un estil neoclàssic. L'actual edifici compta amb 2 torres bessones en les quals se situa el cos de campanes. De les 6 campanes de l'església, com a curiositat, la més gran està dedicada a la Verge de la Salut.

Si ens endinsem en l'edifici veurem talles de les imatges dels patrons de la ciutat, el Crist del Bon Succés i la Verge de la Salut. En les diverses remodelacions s'han afegit vidrieres noves per a donar major resplendor a l'interior i perquè brillen els acabats de la cúpula i la nau central.

En 1998 es va inaugurar el Centre Parroquial, a esquena de l'església, per a poder acollir activitats i ampliar l'espai de la parròquia en futurs actes.

No saps què fer a Elda? Acostar-te a l'Església Parroquial de Santa Ana t'ensenyarà moltes coses. A més de veure l'església pots apuntar-te a un xicotet museu en el seu interior, que alberga patrimoni litúrgic, pintura, ornaments i mantells de la Verge de la Salut. L'església es pot visitar de dilluns a diumenge de 18:30h a 20:30, i alguns dies també al matí. No t'ho perdes!