Castell de cofrentes

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix la fortalesa de Cofrentes des de l'alt del volcà Cerro de Agras.

En la confluència dels rius Xúquer i Cabriel, trobem una destinació valenciana amb molt d'encant, Cofrentes. Entre els seus atractius turístics podem gaudir d'un antic balneari, coves, una ruta fluvial… I el Castell de Cofrentes.

Les restes d'aquest castell es troben sobre el volcà Cerro de Agras, ja extingit, a 394 metres sobre el nivell de la mar, la part més alta de Cofrentes. L'origen del Castell de Cofrentes és islàmic i va ser un punt clau per a la defensa de la vall i per al transport fluvial que es realitzava des del segle XII.

Arquitectònicament, la fortalesa té tres parts diferenciades: el recinte inferior, el mitjà i el superior o el bastió, al qual s'accedeix a través del pati d'armes i que constitueix la part noble. El castell ha anat adaptant-se a les diferents èpoques i s'ha remodelat després de les destrosses d'esdeveniments com la Guerra de Successió, de la Independència o les Carlistes.

Entre els seus elements destaca la Torre de l'Homenatge, convertida en un mirador privilegiat des d'on poder contemplar unes vistes extraordinàries.

L'entrada al castell de Cofrentes inclou una visita al museu recentment obert, que ofereix un recorregut per la història d'aquesta fantàstica destinació i de l'assentament que va donar lloc a l'actual fortalesa. Un dels seus elements més importants és el Rellotge de la Torre del Castell, un rellotge de tipus mecànic i de forja considerat el més antic de la Comunitat Valenciana.

Descobreix tota la història que envolta aquesta destinació de l'interior de València i enamora't de Cofrentes.

Més informació

Horari