Galeria Multimèdia

Visita el Museu de Belles Arts de Castelló i descobreix la memòria històrica i cultural de la província.
Més informació

El Museu de Belles Arts de Castelló es troba en la mateixa ciutat de Castelló de la Plana. Aquest edifici avantguardista ha sigut dissenyat per Mansilla i Tuñón Arquitectos. A més, ha sigut reconegut amb diferents guardons d'arquitectura a nivell nacional, com el Premi d'Arquitectura FAD 2001, el Premi Obra Excel·lent de l'any 2001, concedit per Fomento de Construcciones y Contratas, i el Premi d'Arquitectura 1999-2000 del COACV.

Si parlem de l'arquitectura del Museu de Belles Arts de Castelló, podem observar que l'edifici gira al voltant d'un claustre enjardinat amb xiprers de l'antic col·legi de Serra Espadà. La construcció de les sales és un apilat de plantes d'iguals dimensions, en les quals un espai a doble altura es va desplaçant com una cascada de buits. Quant a la façana exterior, aquesta està revestida per unes plaques de fosa d'alumini.

L'objectiu principal del museu és la conservació, exposició, educació i investigació de la memòria artística, històrica i cultural de Castelló. A part de les zones expositives, té un espai dedicat a la restauració i investigació arqueològica i prehistòrica.

A més, el museu compta amb el llegat d'olis del taller de Zurbarán que han sigut cedits pel Real Convent de Monges Caputxines de Castelló. I té col·leccions i exposicions temporals i activitats culturals que s'organitzen regularment per a promoure la dinamització cultural de la ciutat.

El Museu de Belles Arts de Castelló està declarat Bé d'Interés Cultural.