Galeria Multimèdia

Vols viatjar en el temps? Descobreix totes les pintures rupestres que s'amaguen en l'Abric de Voro de Quesa.

Una forma de viatjar en el temps és visitant el Massís del Caroig. En la conca del riu Escalona és on es troba la majoria dels conjunts d'art rupestre. Un dels llocs que has de visitar és l'Abric de Voro, on es conserven mig centenar de pintures llevantines.

Aquestes mostres d'art rupestre estan perfectament executades i en un acceptable estat de conservació. Què és el que podem veure en aqueixes pintures? Principalment, arquers en diferents posicions, dones, cabres i cérvols. Tots es distribueixen en el sostre i les parets i, en conjunt, molts d'ells formen escenes diferents que ens poden donar pistes de com era la seua vida.

Entre totes aquestes representacions, hi ha quatre figures que criden especialment l'atenció. Es tracta d'uns arquers que estan pintats amb tots els detalls, fletxes, armes i diferents tipus de tocats. Amb el pas del temps, s'han pogut estudiar aquestes figures i, pel seu alineament i actitud, han sigut interpretades com una dansa ritual.

Per a conéixer aquest xicotet tresor de l'art rupestre a València, que ha sigut declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, només has de reservar la teua cita i visitar-lo junt amb guies experts que et donaran tota la informació que necessites.