Galeria Multimèdia

La comarca dels Ports i les veïnes terres de la Tinença de Benifassà sorprenen amb els seus paisatges dibuixats per l'ús ancestral de la pedra, les masies i els pròxims alzinars dispersos entre barrancs, moles, turons, rius i xicotetes valls. En tot moment estarem immersos en uns entorns rurals i forestals amables i d'un gran valor cultural i ambiental.

La vegetació mostra savines, alzines i roures valencians, que junt amb densos pinars, deixen espai a les millors terres de past de tot el conjunt de terres valencianes. El patrimoni cultural és impagable, ja que es conserven les millors mostres de com utilitzar la pedra en qualsevol de les activitats econòmiques tradicionals en el món agrícola, ramader i forestal de la zona: masies, corrals en coves, vies pecuàries, murs de propietats, bancals de pedra en sec, refugis, paridores, eres de batre (era on se separava el blat de la palla), forns de pa, aljub, pous, sénies, molins, abeuradors, pous de neu, forns de calç... i en la construcció d'edificis tant civils: ajuntaments, palaus, castells, cases de poble, fonts, llavadors o torres de vigilància; com a religiosos: ermites, basíliques, esglésies, convents, santuaris, campanars, calvaris o oratoris.

#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
De Vilafranca a Vinaròs, passant per Portell de Morella, La Mata, Olocau del Rei, Todolella, Forcall, Morella, Castell de Cabres, La Pobla de Benifassà i Sant Rafael del Riu. D'Irta i el Prat de Cabanes - Torreblanca al Desert de les Palmes