Mercats ambulants a la Comunitat Valenciana

Mercats ambulants a la Comunitat Valenciana

Blogs en video
Des de rastres fins a mercats ambulants medievals, descobreix tot el que pots trobar en la Comunitat Valenciana. Una destinació que et sorprendrà!

Els costums a la Comunitat Valenciana no es perden. Per a comprovar-ho, només has de passejar-te pel nostre territori i descobrir els mercats ambulants i rastres més emblemàtics. Les tradicions es mantenen, et convidem a gaudir-les!

Mercats ambulants en Castelló

En Castelló existeixen diferents tipus de mercats ambulants. D'una banda, els més tradicionals, com el mercat ambulant dels dilluns de Castelló de la Plana. Es tracta d'un dels més grans d'Espanya, amb quasi 500 llocs de venda. Ací podràs trobar tot el que necessites, des de fruites i verdures fins adobats, fruita seca, calçat i roba. A més dels dilluns, també pots visitar el mercat ambulant dels divendres en El Grau.

Un altre dels mercats ambulants amb una gran rellevància en aquesta província és el de Peníscola. Tots els dilluns no festius, aquest mercat ambulant acull uns 100 llocs on podràs trobar productes gastronòmics de gran qualitat, així com parament de la llar, roba, bijuteria i, fins i tot, flors.

D'altra banda, un altre tipus de mercats ambulants importants a Castelló et fan viatjar en el temps. Un dels més coneguts és el Mercat Medieval de Mascarell. Aquesta ciutat emmurallada de Nules es transforma, cada primer cap de setmana de novembre, en una destinació medieval. La gent del poble, els llocs i les exhibicions medievals són les delícies dels més majors i dels més xicotets.

Entre les cites històriques, tampoc pots perdre't el mercat ambulant de Santa Caterina en Vila-real. Aquesta tradicional fira se celebra l'últim diumenge de novembre i es tracta d'un mercat amb un caràcter prenadalenc, on hi ha més de 250 llocs de venda de productes d'artesania, alimentació i de joguets i elements del pesebre. 

Mercats ambulants en València

En València, els mercats de carrer són una part imprescindible de la cultura de la ciutat. Es tracta d'un punt de trobada  per als amants de les relíquies, dels rastres, de les antiguitats i, en alguns casos, dels enamorats de productes gastronòmics de gran qualitat. Un dels més coneguts a la capital del Túria és el Mercat ambulant de la Mercè, on trobaràs els productes més típics de la ciutat, des de bosses fins a accessoris de moda i objectes de cuir. 

Entre els imprescindibles ací, destaca el Rastre de València, amb algunes de les antiguitats més buscades. Tot un passeig per la història i pels tresors millor guardats dels seus comerciants. I seguint la nostra ruta, ens detenim en el Mercat de la Catedral, on es venen productes artesanals com vaixelles de fang i de ceràmica. Una tradició que es remunta a l'època de Jaume I! 

A la província de València, no podem oblidar-nos de mercats ambulants com el d’Alborache, on podràs trobar, tots els diumenges, uns 250 llocs amb productes generalistes. O el Mercat ambulant d’Oliva, una parada obligatòria per a gaudir de productes de la terra, com fruites i verdures de temporada, i altres productes, com ous, salaons o rebosteria. I no pots oblidar-te de visitar el mercat ambulant de Gandia o el mercat ambulant de Sagunt, molt conegut no sols pels seus productes gastronòmics sinó també per la seua roba, calçat i bijuteria. 

Mercats ambulants en Alacant

Alacant també alberga alguns dels mercats ambulants més interessants i cridaners de la Comunitat Valenciana. Un atractiu afegit per a visitar la Costa Blanca!

Un dels que no pots perdre't és l'encantador Mercat ambulant d'Artesania d’Altea. Només has de recórrer els carrerons del seu barri antic i gaudir d'una mostra d'artesania elaborada i cuidada fins al més mínim detall. A més, té un aire bohemi i és considerat com un dels millors mercats d'aquestes característiques dins de la Comunitat Valenciana.

També trobaràs diferents mercats ambulants a Benidorm on comprar mentre gaudeixes de les platges de la localitat. Podràs visitar el mercat ambulant Poble, el de les Foietes o Les Nits del Castell, aquest últim situat en el cor històric de Benidorm. Una meravella per als amants d'aquest gran costum!

Si busques un mercat on els productes ecològics siguen els protagonistes, només has de gaudir del Mercat del Riurau a Jesús Pobre. Aquest mercat ambulant s'ompli de parades de verdures i hortalisses, de cocs i pastissets típics de la zona de la Marina i de postres tradicionals. Tota una experiència gastronòmica!

A Alacant no podem oblidar-nos de grans mercats ambulants medievals que no poden faltar en la nostra llista. Des del Mercat Medieval d’Elx fins al d’Elda. Podrem gaudir de la tradició, de la història i d'un viatge a través del temps que no podrem oblidar. Entre aquests mercats, cal destacar el Mercat Medieval de Villena, un dels més extensos del territori.

El costumisme en la Comunitat Valenciana està molt arrelat, només has de recórrer-la per a descobrir els grans mercats ambulants que s'amaguen en cadascuna de les destinacions.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis