Galeria Multimèdia

Webcams 

Blogs en video

  • Atzeneta del Maestrat, Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, Tírig, Vistabella del Maestrat, Ares del Maestrat, La Torre d'En Besora, Vilar de Canes, Benafigos, La Serratella
Habitada des de la prehistòria, aquesta bella comarca amaga molts tresors amb història i paisatges naturals dels que no s'obliden. Et convidem a recórrer-la sense pressa. Serà tot un viatge en el temps!

 

L’Alt Maestrat, a Castelló, és una comarca de paisatges inoblidables on la història i la naturalesa creen ambients molt especials. Una destinació genial per als amants dels pobles amb encant i rutes de senderisme amb molta màgia!

Pobles de L’Alt Maestrat

En el teu recorregut per L’Alt Maestrat trobaràs xicotets municipis plens de bellesa, amb un encant molt especial i molta història als seus carrers. Parlem de llocs com La Serratella, que encara conserva un forn medieval i un antic safareig, o Benafigos. Ací trobaràs vistes increïbles des de la xicoteta muntanya sobre la qual es troba.

Vilar de Canes és un lloc on es respira tranquil·litat. Passejar pels seus carrers o visitar el seu antic molí d'oli seran grans plans! A La Torre d'en Besora trobaràs antigues edificacions molt fotogèniques, i a Tírig prepara't per a envoltar-te d'una arquitectura històrica, declarada Patrimoni de la Humanitat. Parlem de construccions de pedra en sec com forns, abeuradors, camins o barraques. Esguiten el preciós paisatge de Tírig creant un entorn únic!

A més, a L’Alt Maestrat pots visitar, als peus del Penyagolosa, Vistabella del Maestrat i la seua Església Parroquial de l'Assumpció de Nostra Senyora, una de les mostres més interessants del Renaixement a Castelló

Culla és un lloc al qual escapar per a passejar en carrers d’ambient medieval, i Atzeneta del Maestrat és un altre lloc evocador en el qual fer centenars de fotos. Ambdós nuclis urbans són realment bonics! Catí també compta amb un preciós nucli urbà a més de deliciosos formatges i aigües de brollador.

Finalment, et proposem descobrir els pobles de L’Alt Maestrat passejant per Benassal, on trobaràs aigüess termals i un màgic bosc mediterrani que recórrer. Ares del Maestrat té un paisatge urbà molt especial, amb carrers pegats a la paret vertical de pedra de la muntanya. I finalment, en el nostre tour per L’Alt Maestrat, arribarem a Albocàsser, amb un castell templer al seu centre històric, muralles, torres i magnífics temples.

Activitats a L’Alt Maestrat

La teua escapada a L’Alt Maestrat estarà plena de plans ¡que comencen sota terra al Parc Miner del Maestrat a Culla! Pujaràs en un tren miner i recorreràs autèntiques galeries. És una activitat genial per a fer amb xiquets! Després, pots buscar un bonic mirador que es troba en el nucli urbà o esperar que es faça fosc per a gaudir de les estreles. Compta amb un fantàstic observatori astronòmic!

A Catí no et pots perdre els fantàstics frescos de l'Ermita de la Mare de Déu de l'Avellà, un temple realment espectacular. T'emportaràs una sorpresa! Després visitarem un autèntic tresor amagat a L’Alt Maestrat. Parlem del Museu de la Valltorta a Tírig, des d'on podràs emprendre una visita guiada a impactants pintures rupestres protegides per la UNESCO.

Per a acabar, et proposem triar alguna de les rutes que ixen de Benassal i gaudir del senderisme. Pots passar per paratges tan genials com El canto, el Rivet o el Castell de Corbó i fins i tot arribar fins a Culla! Escapa't a conéixer L’Alt Maestrat  i dona't un autèntic bany de bellesa i història.