Galeria Multimèdia

Ruta per gaudir dels voltants d'Olocau, la seua història, les seues fonts i el seu entorn natural.

Ruta tranquil·la per a realitzar un passeig d'aproximadament 1 hora de durada, amb un desnivell de 42 m. La seua dificultat és baixa, per això és perfecta per a fer amb xiquets.

Aquesta ruta discorre al voltant del nucli urbà d'Olocau, dins del parc natural de la Serra Calderona. És una ruta senzilla, que mostra algunes de les seues fonts i les zones més belles dels voltants del municipi. Al llarg del recorregut veurem tallats rogencs de gres, molt característics de la Serra Calderona, com la Penyeta Roja o l'omnipresent Penya d'Alí Maimó que coneixerem de prop quan ens aproximem a la Font de la Salut (o de la Penya), des d'on es pot observar de prop la Piga de Olocau, taca circular pintada amb calç a la primera part del s. XX per a situar Olocau des de la llunyania.

La ruta comença a la Casa de la Senyoria, antiga casa pairal dels comtes d'Olocau, de final del s. XVIII, que juntament amb la Torre de Pardines, torre islàmica del s. XIII, formen el que a Olocau és conegut com el Castell. Al llarg del recorregut podrem gaudir de diverses fonts, destacant d'entre elles la ja esmentada Font de la Salut i la Font del Frare, font construïda a la fi del s. XVIII on els comtes d'Olocau es refrescaven a l'estiu en els seus passejos vespertins. L'església, parcs i aqüeductes, són altres atractius que podrem fruir en aquesta ruta.


Més informació
TIPUS

Serres

Paratges

Reserves

Parcs

Protegits

#CARACTERÍSTIQUES
Documents PDF