Galeria Multimèdia

Gaudeix d'una ruta amb tots els encants de la Serra Calderona en la qual descobriràs un dels seus castells més emblemàtics, el Castell del Real d'Olocau.

La Ruta del Castell del Real és un recorregut circular de 7,5 km, de dificultat baixa-mitjana i un desnivell de 285 metres. L'inici se situa a la Casa de la Senyoria d'Olocau i després de recórrer el nucli urbà, el camí s'insereix en el cor del bosc de la Serra Calderona. Un dels majors encants que té aquest recorregut és la dualitat de colors provocada pel canvi del tipus de sòl, passant del vermell del gres, al blanc de la pedra calcària, condicionant les espècies vegetals que configuren aquest bosc mediterrani en funció del sòl.

En aquesta ruta no sols gaudiràs de la naturalesa, sinó també de la història que envolta a Olocau, que descobrireu a través del seu ric patrimoni. Des de les majestuoses construccions del segle XVIII dels comtes d'Olocau, la Casa de la Senyoria i la Font del Frare, fins al patrimoni etnològic de pedra en sec; forns de calç, aljubs, corrals..., d'una serra treballada i viscuda per agricultors i ramaders.

I, per descomptat, el Castell del Real d'Olocau, al qual es pot arribar prenent un desviament d'anada i tornada de 800 metres que sens dubte val la pena recórrer, sense oblidar tornar els nostres passos per a reprendre la ruta. Es tracta d'un castell del s. XI que apareix en el Cantar del Mio Cid amb el nom de Hisn al Uqab, que, amb el pas del temps, donarà origen al nom d'Olocau.

Per a més informació pots posar-te en contacte amb la Tourist Info d'Olocau.

Més informació
TIPUS

Paratges

Protegits

Reserves

Parcs

Serres

#CARACTERÍSTIQUES