Galeria Multimèdia

Descobreix la riquesa de l'entorn natural que acompanya al riu Serpis.

El riu Serpis compta amb una longitud de 50 quilòmetres en el seu tram entre Alcoi i la desembocadura a Gandia. La superfície del Serpis i el seu entorn suma unes 10.000 hectàrees i és un espai d'allò més singular, de gran valor paisatgístic, ecològic i cultural. Per això és considerat un Paisatge Protegit de la Comunitat Valenciana, des de l'any 2007.

Aquesta zona és un fidel reflex de la convivència en harmonia de l'home amb la naturalesa. Els pobles i els camins s'integren en el paisatge i les terres de cultiu s'adapten a la topografia del territori, respectant elements com els vessants i les crestes de muntanyes.

Les Serres de Mariola i Benicadell pel nord i les Serres de la Safor, la Cuta, Alfaro, Serrella i Aitana pel sud delimiten aquest tram del riu Serpis, que s'expandeix al llarg de València i Alacant i connecta la muntanya i la costa. Trobaràs des d'espais forestals fins a riberes fluvials, amb una flora i fauna d'allò més variada. La gamba d'aigua dolça, la bagra i el barb conviuen en zones d'aigua mentre que l'àguila real, el senglar i el gat muntés corren o sobrevolen les muntanyes. I això és només el principi!

Al llarg del riu trobaràs nuclis urbans com els de Planes, Beniarrés, Muro de Alcoy, Cocentaina y Villalonga. No et perdes tampoc els molins que formen part d'aquest Paisatge Protegit: són elements arquitectònics molt valuosos que cal conservar. En resum, tenim la sort de gaudir a la Comunitat Valenciana d'un espai protegit de gran valor. Cuidar-lo és responsabilitat de tots!

Més informació
TIPUS

Protegits