Galeria Multimèdia

Descobreix la bellesa del Parc Natural de la Serra de Mariola a través de les seues diferents rutes senderistes. No te'n penediràs!

La Comunitat Valenciana és una destinació amb grans tresors de la naturalesa. Un d'ells el trobem a la Serra de Mariola, que va ser declarada Parc Natural al gener de 2002. Aquest massís muntanyenc abasta diferents poblacions com Agres, Alfafara, Alcoi, Banyeres de Mariola, Muro de Alcoy, Bocairent i Cocentaina.

Gràcies a la seua gran grandària i a la seua altitud podem gaudir d'una gran diversitat de paisatges. T'agradaria conéixer la Serra de Mariola? Endinsa't en les seues diferents rutes senderistes i podràs contemplar la naturalesa que envolta aquesta serra muntanyenca. I si vols coronar la part més alta, hauràs d'arribar al cim de Montcabrer, a uns 1.390 metres d'altura. És el pic més alt i des d'ací podràs gaudir d'unes vistes espectaculars de la comarca.

Una altra de les característiques d'aquest parc natural és la seua gran riquesa fluvial. El paisatge està format per nombroses fonts i brolladors, la qual cosa el converteix en un paratge encara més idíl·lic en els mesos de tardor.

A més, té un gran interés apotecari, ja que moltes de les seues plantes són medicinals i aromàtiques. La Serra de Mariola compta amb una extensió de quasi 17.000 hectàrees plenes de boscos de pins i amb la presència puntual de roure, auró i freixe.

Un dels llocs que crida l'atenció és el Barranc del Sinc, es tracta d'una profunda entalladura que va des d'Alcoi i s'endinsa en plena serra. La millor manera de conéixer el Parc Natural de la Serra de Mariola és visitant-lo a través de les seues senderes.

T'esperem!

Més informació
TIPUS

Parcs naturals