Tenim al davant nostre una herència mil·lenaria, el de la pansa de raïm moscatell d'Alexandria, que va conquerir el món.

Una tradició "L'escaldà" que es remunta als romans i que al segle XIX exportava les preuades panses a Europa i al nord d'Amèrica.
Per a la posteritat han quedat els riuraus, les catedrals de la pansa, edificis únics al món, tant com a paisatge quant a patrimoni històric, el qual et convidem  a descobrir.

Descobreix un mon diferent

Els riuraus són com una espècie de catedrals laiques que només es poden admirar en un medi rural. El món de l’escaldà i els riuraus  l’ha pintat el gran Sorolla, l’ha cantat el més important poeta valencià, Vicent Andrés Estellés, l’ha ponderat l’esplèndid assagista Almela i Vives;  Baeschlin, els Lambert, i un llarg etcétera d’artistes i intel.lectuals, han deixat una part important de la seua obra en el món dels riuraus. D’altra banda, la pansa –les dobletes d’or- va ser el modus vivendi d’una bona part dels valencians durant més de dos segles. Per tant, estem parlant d’una indústria rural de primera magnitud que, a més de la seua rellevància econòmica, ha sigut font d’inspiració dels artistes més importants.  En conseqüència, podem pensar  que, en l’actualitat, el turista curiós, el viatger en busca de sensacions autèntiques, el visitant sensible, l’intel.lectual interessat en les novetats culturals, i totes aquelles persones que vénen a la Marina Alta buscant sol, platja, gastronomia, cultura, entreteniment, tradicions i vida intensa,  tenen grans possibilitats d’enamorar-se dels nostres riuraus també; per a fer-ho, només han d’obrir els cinc sentits, i llançar-se a l’aventura.

 

Més informació: Ruta dels Riuraus

 

Informació de contacte

667 42 70 05

luis@grupomelic.es

Imatges
Ruta dels Riuraus
Ruta dels Riuraus