Webcams 

Blogs en video

  • Alacant/Alicante, Biar, Onil, Villena, Sax, Petrer, Elda, Novelda
Descobreix amb aquest itinerari castell a castell tota la monumentalitat i història que t'espera a la província d'Alacant.

 

Els castells d’Alacant són un motiu més per a descobrir aquesta província banyada pel Mediterrani i solcada per importants muntanyes. Apunta't a aquest recorregut arquitectònic i històric en un itinerari replet de punts d'interés. T'aconsellem consultar prèviament els seus horaris i requeriments per a grups. Comencem!

Itinerari pel castells d’Alacant

Dia 1: Castell de Santa Bàrbara i Castell de Castalla

Comencem el nostre viatge a Alacant, una ciutat amb una llum especial i amb un monumental castell, el de Santa Bàrbara. Es tracta d'un castell medieval del segle IX que pots visitar, et recomanem fer-ho prompte per a poder seguir amb el teu itinerari i gaudir de la panoràmica de la ciutat!

Després, a tan sols mitja hora, tindràs el Castell de Castalla, a L’Alcoià, on gaudiràs recorrent el Palau, la Torre Grossa i el pati d'armes. Una vegada allí, et recomanem tastar els seus tradicionals gaspatxos i passejar pel seu centre històric acabant amb la seua Casa del Fester, un museu sobre les seues festes de Moros i Cristians, molt recomanable.

Dia 2: Palau Fortalesa del Marqués de Dos Aigües en Onil i Castell de Biar

El segon dia del nostre itinerari de castells a Alicante anirem al Palau Fortalesa del Marqués de Dos Aigües a Onil, un edifici de gran bellesa del gòtic renaixentista amb un claustre que nos has de perdre’t. Per a completar la visita et recomanem el Museu de la Nina.

El segon dels castells del dia serà el de Biar. Aquest castell es va construir en el segle XII i té unes vistes impressionants, a més de conservar una interessant volta almohade. No et perdes a Biar l'aqüeducte ogival de 1490 i el seu santuari i església parroquial. Ambdós valen la pena.

Dia 3: Castell de la Talaia de Villena i Castell de Sax

El Castell de la Talaia de Villena data del segle XII i la seua construcció va tindre com a finalitat refugiar la població almohade, però la zona va estar poblada molt abans, com demostra el Gran Tresor de Villena, amb objectes d'or, plata, ferro i ambre de l'Edat de Bronze que podràs visitar al Museu Arqueològic José María Soler. 

Després ens dirigirem al Castell de Sax, una fortalesa de gran bellesa que crea una silueta inconfusible i té unes vistes magnífiques. El poble es troba als seus peus i un passeig pels seus carrers i voltants valdrà la pena al final de la jornada.

Dia 4: Castell de Petrer i cases-cova, i Castell d’Elda

El Castell de Petrer i les cases-cova a la seua muralla que es conserven en aquesta localitat seran una bona manera de començar la quarta jornada del nostre itinerari pels castells d'Alacant. Petrer, a més, mereix una volta completa en la qual veure el forn romà de Villa Petraria, el seu barri antic i altres racons interessants.

Continuarem pel Castell d’Elda, en realitat un castell-palau que val la pena recórrer i fotografiar en una ciutat on l'artesania és protagonista i en la qual no has de perdre't el Museu del Calçat.

Dia 5: Castell de la Mola i Santuari de la Magdalena a Novelda

L’últim dia, i abans de tornar a Alacant a relaxar-nos, potser a la riba del Mediterrani, coneixerem el Castell de la Mola i Santuari de la Magdalena a Novelda, la ciutat del safrà i un lloc amb molts punts que val la pena veure. Aquest castell et sorprendrà per la seua Torre dels Tres Cantons

La Comunitat Valenciana atresora castells i fortaleses de llarg a llarg del seu territori. Comença a descobrir-los amb aquest itinerari que arranca a la Costa Blanca i descobreix la nostra història!