Mercats a la Comunitat Valenciana

Mercats a la Comunitat Valenciana

Blogs en video
Només has de recórrer de nord a sud els mercats de la Comunitat Valenciana i gaudir amb els cinc sentits dels grans temples de la nostra gastronomia.


La Comunitat Valenciana té un sabor especial i cadascun dels ingredients que s'utilitzen en les cuines són d'una qualitat excel·lent. Vols saber on trobar aquests productes? Viatja amb els sentits i descobreix els grans mercats de la nostra gastronomia.

Mercats en Castelló

Si comencem el nostre viatge per Castelló, hem de fer una parada obligatòria en el Mercat Central de Castelló de la Plana, tot un referent de productes frescos entre els quals destaca el peix que arriba de la llotja del Grau. A més, les seues fruites, verdures i hortalisses provenen de productors locals. Vine, descobreix aquest lloc i coneix la qualitat dels nostres productes de quilòmetre zero

En la mateixa ciutat trobaràs altres mercats que, també, ofereixen aquests productes de proximitat i d'una gran qualitat. Parlem, per exemple, del Mercat de Sant Antoni i del Mercat de la Taronja. Aquest últim se celebra en algunes places de la ciutat tots els diumenges i hi pots comprar aquest deliciós cítric directament als seus productors.

Sense eixir de la província, ens detenim en Vinaròs. Aquesta meravellosa destinació es caracteritza pels seus deliciosos llagostins i, en el seu Mercat Municipal, podràs trobar-los nouvinguts de la llotja, d'on també podràs adquirir peix fresc i marisc. Fruites, verdures, pa acabat de fer al forn, dolços artesanals, embotits… Tot el que pugues imaginar ho trobaràs ací! 

A Castelló, també cal destacar el Mercat Central Municipal de Benicarló, un lloc per als amants de la gastronomia on trobar els seus productes amb Denominació d'Origen, com les carxofes. Sense oblidar-nos del Mercat Municipal de Borriana, amb els seus productes típics de la zona, com els “coents” o llonganissa seca. Es tracta de tota una delícia que no pot faltar en cap casa. A més, també podràs fer-te amb exquisits peixos i carns frescs i verdures, hortalisses i fruites de productors locals. 

Mercats en València

La capital del Túria és una de les destinacions amb més mercats, cadascuna amb la seua història i amb una gran rellevància dins del seu barri. Al llarg del temps, els mercats de València han sigut punts de trobada, de conversa, de costums i, hui dia, continuen sent eixe epicentre que mou l'economia de la ciutat. Hi trobem grans joies de l'arquitectura i temples de la gastronomia valenciana en passejar pels seus carrers. El Mercat de Colón o el Mercat Central en són un bon llegat.

El Mercat de Colón s'ha transformat en un lloc amb diferents establiments on gaudir de l'hora del vermut o d'una rica orxata d'Alboraia. Encara que també trobem alguns restaurants de grans xefs. El Mercat Central, per la seua part, és un dels més transitats dels 17 mercats municipals que hi ha a València. Hi trobaràs els millors productes de la nostra horta, les millors carns i peixos… Només has de passejar pel seu interior, contemplar la bellesa de la seua arquitectura i gaudir amb els cinc sentits de les meravelles gastronòmiques que hi pots trobar.

Si continuem recorrent els barris de València, trobarem grans mercats que no pots perdre't, com el Mercat de Russafa, el Mercat del Cabanyal, el Mercat Mossèn Sorell, el Mercat de Tapineria, el Mercat Jesús-Patraix... I així fins a 17. Tots ells són especials i formen part de la història dels diferents barris que componen la ciutat. Llocs amb encant i amb ganes de continuar creixent. València és, sens dubte, gastronomia i productes de qualitat!

Sense eixir de la província de València, viatgem fins al mercat de Cullera, l'autèntic centre de la ciutat, tant per la seua localització com per la seua gran oferta cultural i gastronòmica. El mercat està distribuït en quatre pavellons aïllats i dos d'ells estan destinats a l'alimentació i a la restauració. Un lloc on trobar alguns dels millors productes de quilòmetre zero i aliments frescos. 

Mercats en Alacant

En Alacant trobarem una infinitat de destinacions amb grans mercats i llotges amb els millors productes frescos del Mediterrani. 

Si vols comprar peix fresc acabat de treure de la mar, no hi ha res millor que fer-ho directament en la llotja del peix. A més, es pot assistir a les subhastes dels productes portats pels vaixells de la flota local que pesquen en la mar, tant de pesca artesanal com d'arrossegament. Algunes de les llotges que podem destacar d'aquesta zona de la Comunitat Valenciana són les de Calp, El Campello, la de Xàbia, la de Santa Pola o la de la Vila Joiosa. 

A més, alguns mercats importants de la Costa Blanca són el Mercat Municipal de Proveïments de Torrevieja, el Mercat Central de Proveïments d'Elx o el Mercat Municipal de Xàbia. I què dir del Mercat Central d’Alacant, un lloc on l'arquitectura i la bellesa del seu interior s'entremescla amb la gran varietat de productes locals i alguns d'ells gurmet. Pots aprofitar la visita a aquest mercat per a gaudir d'un deliciós aperitiu amb els millors productes de la zona. Un pla que no pot faltar en la teua escapada!

La Comunitat Valenciana és, sens dubte, un lloc on gaudir de la gastronomia amb els cinc sentits. I encara hi ha molts més mercats per descobrir, només has de perdre't per aquesta fantàstica destinació.

Troba

Nom
Província 
Alacant/Alicante
Castelló/Castellón
València
Municipis
Especialitats