Blogs en video

La Ruta dels Borja redescobreix a una de les famílies més poderoses del Renaixement a Espanya. A través de l'art i l'arquitectura, la Ruta recorre el llegat dels Borja per terres valencianes començant per la seua ciutat natal, Xàtiva.

Fins a mitjan segle XIV, els Borja van ser una família més de cavallers. Però a partir de la Guerra de la Unió, l'exercici de magistratures municipals i l'adquisició de senyorius els va permetre reforçar la seua posició econòmica. 

La família residia en el centre urbà de Xàtiva, que en aquell moment comprenia un extens territori esguitat d'alqueries de propietat senyorial, entre elles la Torreta, que pertanyia als Borja.

Dins del Territori Borja són de visita imprescindible la Torre dels Borja, la capella funerària del convent de Sant Francesc, el Real Monestir de Santa Clara, el Palau de l'Ardiaca, l'ermita de Santa Anna o el Palau dels Borja.

Més informació: Territori Borja

Inspira't

El pont d'octubre és un gran moment per a descobrir i enamorar-se de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents maneres de fer-ho. Tria la teua!
Viatja en el temps i descobreix la història, el passat i el present de Gandia. Prepara't per a conéixer tots els secrets, eixos que s'amaguen entre les parets d'un bell lloc.
L'Església catòlica ha tingut dos papes al llarg de la història, Calixt III i Alexandre VI, que mantenen un vincle molt estret amb Xàtiva. Poques ciutats del món poden presumir de conservar un llegat com aquest. El record de tots dos pontífexs, oncle i nebot respectivament, perdura a la localitat valenciana de la comarca de la Costera en forma de ruta, que pot fer el viatger amant del passat i del patrimoni.
Encara que Gandia siga coneguda sobretot per les seues grans platges, si entrem pels seus carrers, veurem que aquestes estan plenes d'història, una història molt lligada a una de les famílies més poderoses durant segles: els Borja.

Notícies

Publicacions