Galeria Multimèdia

Webcams 

Blogs en video

  • Vila-real, Borriana/Burriana, La Vall d'Uixó, Onda, Nules, Moncofa, Almenara, Betxí, Alqueries, les /Alquerías del Niño Perdido, La Vilavella, Chilches/Xilxes, Artana, Ribesalbes, La Llosa, Alfondeguilla, Tales, Eslida, Suera/Sueras, Alcudia de Veo, Aín
Platges, castells, fantàstiques coves subterrànies i un paisatge de tarongers i muntanya t'esperen en una comarca plena de llocs i plans que gaudir. Pren-ne nota i planeja el teu itinerari!

 

La Plana Baixa a Castelló és una comarca de paisatges canviants, que es troba entre el Mediterrani i el preciós Parc Natural de la Serra d’Espadà. Es tracta d'un racó de la nostra geografia on et trobaràs amb moltes sorpreses. T'animes a descobrir-les en persona? Et preparem un resum, municipi a municipi, de molt del que podràs gaudir. Encara que és impossible esmentar tots els motius pels quals visitar-la!

Què fer a La Plana Baixa: Municipis a La Serra d’Espadà

El fantàstic Parc Natural de la Serra d’Espadà es pot conéixer des de municipis com Artana, Alcudia de Veo, Suera, Tales, Eslida… Des de tots ells trobaràs rutes de senderisme que s'internen en un paisatge preciós! 

En la nostra ruta per La Plana Baixa arribem a Aín per a conéixer el seu preciós nucli urbà o descobrir antics molins, i a Alfondeguilla per a gaudir de la varietat d'espècies d'aus. Als voltants de tots aquests municipis serà un plaer anar trobant antigues construccions i fonts. El repertori de sendes i camins a recórrer sembla no acabar mai!

Ens detenim a Onda per a recórrer un Barri Antic encantador i el seu magnífic Castell del segle X. Aquesta monumental fortalesa, també coneguda com el Castell de les 300 Torres, es pot visitar tot l'any, un gran pla que no et pots perdre! Inclou en la teua visita la

Casona del Molí de la Reixa, un antic molí fariner, el seu pont medieval i prepara't per a anar trobant monuments i edificis històrics a cada pas. 

Acabem aquesta primera part de ruta per la Plana Baixa a La Vall d'Uixó, on visitarem la fantàstica Cova de Sant Josep o de la Font. Es tracta d'una fantàstica cova subterrània plagada d'estalactites, estalagmites, i grans voltes naturals que et deixarà sense alé! A més, és un dels recorreguts fluvials més llargs d'Europa.

Finalment, a La Vall d'Uixó tens el Poblat Ibèric-Romà de Sant Josep i la Línia XYZ, dues opcions culturals que et sorprendran. La llista pot ser molt més llarga, et convidem a visitar la part més muntanyenca de La Plana Baixa!

Què fer a La Plana Baixa: municipis a la vora de la mar

A Almenara trobaràs un preciós paratge natural d’aiguamolls, Els Estanys, les restes d’un Castell i les seues torres guaita, que pots visitar en una ruta costa amunt fantàstica, per a després gaudir de la mar a la Platja Casablanca. Podem continuar per La Llosa, Xilxes o Moncofa a la recerca de platges genials per a arribar fins a Nules, on ens espera una ciutat emmurallada, Mascarell, platges tranquil·les i un preciós paisatge de camps de tarongers.

Ens acomiadem de la franja litoral de La Plana Baixa a Borriana, una ciutat on gaudir de la nàutica, de l'ambient mariner, d'un preciós centre històric i de grans esdeveniments musicals.

L’encant de l’interior a La Plana Baixa

Les Alqueries ens convida a passejar amb calma entre habitatges modernistes i antics molins i arribem a Vila-real. Ací ens acomiadem de La Plana Baixa en el paisatge preciós del Termet al costat del riu Millars, després de passejar pel seu bonic centre històric. Vine a descobrir un territori ple de plans i sorpreses!

Per a ultimar el nostre recorregut per la Plana Baixa ens acostarem a conéixer Betxí, on visitar el seu Palau-Castell, una joia de l'estil renaixentista valencià. Després podem anar a Ribesalbes, i conéixer el seu aqüeducte sobre el barranc de Martí, o a La Vilavella, on aigües termals, senderes i una antiga mina et convidaran a quedar-te..

Les Alqueries ens convida a passejar amb calma entre habitatges modernistes i antics molins i arribem a Vila-real. Ací ens acomiadem de La Plana Baixa en el paisatge preciós del Termet al costat del riu Millars, després de passejar pel seu bonic centre històric. Vine a descobrir un territori ple de plans i sorpreses!