Blogs en video

Si existeix un corrent artístic representatiu dels valors valencians d'una forma acolorida i monumental, eixa és la modernista. Un moviment artístic que actualment embelleix tota la Comunitat Valenciana. Comencem a explorar totes les propostes?

Des de Castelló fins a Alacant, passant per València, l'art modernista de finals del segle XIX i inicis del XX va deixar nombrosos tresors al voltant de passejos i places. Algunes façanes d'habitatges, així com edificis públics són els principals exponents i ens permeten establir una ruta que, en el nord, es manifesta a les cases castellonenques dels Quatre Cantons o la dels Caragols, entre moltes altres mostres. Si ens desplacem cap a la ciutat de València, la casa del “Punt de Ganxo” i els mercats de Colón i Central, juntament amb l'estació del Nord, il·lustren la importància que el moviment va tindre per a la burgesia valenciana d'aquell temps. En aquest punt és essencial esmentar també la ciutat de Carcaixent i la Fira Modernista que se celebra allí cada any. 

Aquest art també va arribar a la província d'Alacant, amb Alcoi com a màxim exponent. Vicente Pascual i Timoteo Briet van plasmar la vivor del modernisme en el Conservatori de Música i en el Cercle Industrial, respectivament. O en la ciutat de Novelda on es troben uns dels millors exemples d’estil modernista en terres valencianes: La Casa Museu Modernista, el Centre Cultural Gómez-Tortosa i el santuari de Santa María Magdalena.

Xopa't de modernisme en la Comunitat Valenciana!