Multimèdia Gallery 

Webcams 

Blogs en video

  • Segorbe, Altura, Viver, Jérica, Soneja, Castellnovo, Navajas, Caudiel, Geldo, Sot de Ferrer, Bejís, Azuébar, Chóvar, Vall de Almonacid, Teresa, Almedíjar, El Toro, Torás, Gaibiel, Barracas, Benafer, Pina de Montalgrao, Matet, Pavías, Sacañet, Higueras
Entre dues serres de gran bellesa, els municipis de l'Alt Palància són grans destinacions per als amants del turisme rural i de les caminades en paisatges naturals. Pren nota de tot el que t'espera en aquesta comarca plena de sorpreses!

 

L'Alt Palància, a l'interior de la província de Castelló, és un territori a explorar sobretot pels seus valuosos espais naturals. Els seus municipis gaudeixen del paisatge dels parcs naturals de la Serra Calderona i de la Serra d’Espadà, i del discórrer del riu Palància. Hi trobaràs paratges d'inesperada bellesa i un increïble valor ambiental!

T'animem a descobrir les millors sendes, i a sorprendre't dels seus carrers més autèntics i monuments històrics, sense oblidar la gastronomia! Ens acompanyes a recórrer-ho?

 

Què veure a l’Alt Palància

Els municipis que formen part de l’Alt Palància formen una llarga llista: Algimia de Almonacid, Almedíjar, Altura, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, Navajas, Pavías, Pina de Montalgrao, Sacañet, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Torás, El Toro, Vall de Almonacid i Viver. Et convidem a conéixer-los a poc a poc!

Encara que esmentar els especials encants de tots ells és quasi impossible, volem ressaltar alguns llocs que no et pots perdre. A Altura és imprescindible que faces una parada al seu Santuari de Nostra Senyora la Verge de la Cova Santa i la preciosa Cartuja de la Vall de Christ, i a Segorbe no deixes de passejar pel seu barri antic, declarat d’Interés Cultural. 

El campanari d’estil mudèjar de Jérica és un altre lloc molt emblemàtic de l'Alt Palància, juntament amb les innombrables fonts, safaretjos tradicionals i carrers estrets que trobaràs en aquests municipis. Prepara un llistat i ves enamorant-te a poc a poc de tots ells!

Rutes per l’Alt Palància

L’Alt Palància és un paradís per a senderistes i ciclistes, i compta fins i tot amb excursions curtes per a fer en família. Pots recórrer un xicotet tram de la Vía Verde de Ojos Negros, o pedalar durant quilòmetres! També pots acostar-te a aconseguir una bonica foto al Salto de la Novia de Navajas o la Vuelta de la Hoz a Jérica. 

A Azuébar encontrarás una ruta algo más larga pero no muy técnica, la que sube a su castillo, a la Peña Agujereada y a los sorprendentes Cinglos de Rincón, una formación rocosa en forma de inmensa repisa, ¡un mirador natural! Almedíjar es otro lugar en el que perderse entre alcornoques, en la Ruta de los Oficios, y si quieres encontrar un paisaje realmente único, busca el lago de montaña de la Dehesa de Soneja. ¡Pero la lista puede ser tan larga como tú quieras! Los alrededores de estos municipios están llenos de parajes preciosos!

Plans a L’Alt Palància

Després d'haver passejat per carrers empinats, visitat monuments i edificis històrics, trobat fonts i recorregut rutes en la naturalesa, has de dedicar temps a la gastronomia de l'Alt Palància. Et sorprendrà per la seua qualitat i varietat!

L'oli d'oliva de Viver, els premiats formatges artesans d'Almedíjar, les cireres de Caudiel, entorn de les quals se celebra una increïble fira, el deliciós pastís xericà, que combina sabors cítrics amb un toc de xocolate, les melmelades d'Altura… L’Alt Palància és una comarca per a assaborir-la, no te la perdes